27. - 29. oktober: VENTELISTE: Katolsk retrett med munk og biskop Erik Varden


Leder: Erik Varden

 

 

VENTELISTE

Denne retretten er fulltegnet. Dersom du ønsker å stå på venteliste, kan du sende e-post til utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no

 

Retrett handler om å senke skuldrene. Om å ta et skritt til siden.
Retrett er enkelhet, stillhet og rekreasjon.

 

TEMA: LIVET I KRISTUS: INNSPILL FRA CISTERCIENSISK HISTORIE OG ERFARING.

Retrett med Erik Varden, munk og katolsk biskop.
 

Katolsk forum i Stavanger og Utstein Pilegrimsgard inviterer til katolsk retrett som er åpen for alle. På programmet står foredrag, messe, tidebønn, lectio Divina og stille tid.


Om retrettholder: Erik Varden er cisterciensermunk og katolsk biskop, oppvokst i Degernes i Østfold. Han trådte inn i trappistklosteret Mount Saint Bernard Abbey i Leicester, England i 2002, etter ti år ved universitet i Cambridge. Pave Frans utnevnte ham til biskop av Trondheim i 2019. 

Om tema:

Hvordan kan St. Benedikts regel og den cistercianske måten å leve på, både praktisk og åndelig, hjelpe mennesker utenfor klostrene med å finne sitt spirituelle og moralske kompass? I St. Benedikts regel oppfordres  munken til å lytte, finne en stabilitet ved å arbeide, be tidebønner, studere bibelen, organisere hverdagen og samtidig være gjestfri og imøtekommen. Erik Varden viser oss hvordan vi  kan lære av kontemplativt klosterliv, som rommer en rik tradisjon om hvordan bønn næres og øves.


Varden har utgitt The Shattering of Loneliness oversatt til Lengsel er mitt vesen på St. Olav forlag i 2020, hvor han forteller om sin vei og sitt liv med troen. I 2021 kom boken Påsketro i pesttid — en provokasjon. I 2022 ble «Entering the Twofold Mystery» lansert på Bloomsbury Publishing. Biskopen har et eget nettsted: coramfratribus.com
 

 

Start fredag kl. 18.00.
Slutt søndag kl. 15.00 

 

Priser:

Kr 2.200,– inkl. kost og losji - for deg som betaler selv.

Kr 2.500,– inkl. kost og losji - når arbeidsgiver betaler.

 

Påmelding på våre nettsider

 

 

Tilbake


Del denne artikkelen på e-post