18. november kl. 18.00: Musikalsk vandring med Eyvind Skeies salmer og sanger


Konsert med Eyvind Skeie, Målfrid Vestvik Bjåstad (Sang), Kristian Lie Bjelland (Tangenter) og Glenn Vorlaug (Saksofon).

Vi inviterer til en stemningsfull konsert i Utstein kloster kirke der vi øser fra salmeskatten til Eyvind! 

 

Eyvind blir selv med å forteller, leser dikt og salmer. Hans arbeid har gitt inspirasjon, oppmuntring, trøst og styrke til mange, og vi kan gled oss til både både allsanger og solosang av Målfrid. Denne firkløveren holdt konsert i Røldal stavkirke i sommer, en konsert som berørte og ga oss om opplevde konserten en unik opplevelse!

Vi vil gjerne dele denne nydelige opplevelsen med flere og inviterer til Utstein kloster kirke sammen med Museum Stavanger og VisitUtstein. 

Dato og tid: 18. november kl. 18.00. 

Pris: Kr 200,- pr person.

Billetter kan kjøpes her

 

Eyvind Skeie er teolog, og har arbeidet som prest i Tromsø og Oslo. Han har også arbeidet i Kirkens bymisjon. 

Eyvind Skeie har skrevet flere barneprogrammer for NRK, blant annet Portveien 2, Sesam Stasjon, fagbøker, diktbøker og fortellinger for barn og voksne. Han har registrert omkring 1500 sanger og salmer i TONO.

Høsten 2007 utgav Eyvind salmeboka 316 salmer og sanger, en salmebok hvor alle tekster er signert han selv. Dette er en unik hendelse i norsk salmehistorie. Til en del av tekstene har Eyvind også laget melodier. 316 salmer og sanger er både en dokumentasjon, kildesamling, og bruksbok.

Hans mest kjente sang er En stjerne skinner i natt som er skrevet sammen med Tore W. Aas, og som er innspilt av blant andre Oslo Gospel Choir og Carola Häggkvist. Sammen med Sigvald Tveit har Skeie skrevet kantaten "Visst skal våren komme", som også inneholder mange kjente sanger. Sangen "Tenn lys" (musikk av Sigvald Tveit) har vandret fra TV-serien Portveien 2 og like inn i den norske salmeboken.

I 2007 utgav Eyvind sammen med grafikeren Terje Grøstad og bokdesigneren Klaus Erik Krogh bokverket Vann av klippen, en illustrert tekstsamling med rundt 400 bønner og meditasjoner av Eyvind. I 2008 utgav han "Folkelig og frodig", et biografisk portrett av Jon Lilletun, og i 2009 kom Eyvinds biografi om salmedikteren Svein Ellingsen, "En livsfortelling".

Eyvind har gjennom sin store produksjon arbeidet sammen med mange komponister, bildekunstnere og illustratører, blant andre komponistene Sigvald Tveit, Egil Hovland, Svein Møller, Harald Gullichsen, Odd Johan Overøye, Arne Dagsvik, Galib Mammadov, Bjørn Kruse, Henrik Ødegaard, Trond Kverno, Per Tveit og Asbjørn Arntsen og bildekunstnerne Hilde Kramer, Lena Eidem, Eldbjørg Ribe, Justyna Nyka, Gyri Tveitt, Claes Movin, Olav Hagen, Wenche Øyen, Stella East, Torben Kjeldsen, Kasper Jørgensen og Terje Grøstad.

Eyvind har også hatt et internasjonalt engasjement, ikke minst knyttet til religionsfrihet. I en periode hadde han nær kontakt med miljøer i Aserbadsjan og deltok i en arkeologisk utgraving. Han var også med Thor Heyerdahl på reise fra Baku til Tbilisi i jakten på Odin.

 

Musikere: Kristian Lie Bjelland, Målfrid Vestvik Bjåstad og Glenn Vorlaug.

 

 

 

Tilbake
Del denne artikkelen på e-post