Kystpilegrimsleia, en reiseguide fra Egersund til Trondheim


En flott bok om nøkkelstedene på kystpilegrimsleia fra Egersund til Trondheim. 

Av Margun Pettersen

 

 

Første opplag var på 500 bøker og de ble solt på bare noen få uker. Nå har vi fått inn 2. opplag og er klar for å ta imot nye bestillinger. Kystpilegrimsleia er ikke over selv om sommeren er på hell. En pilegrimsreise langs deler av vestlandet på høsten anbefales! 

Margun har reist strekningen langs kysten, tatt bilder, skrevet om nøkkelstedene og samlet praktisk informasjon om reisen, overnattingsmuligheter, serveringssteder og selvsagt om alle de flotte stedene vi kan besøke langs kysten. En innholdsrik, nyttig og vakkert illustrert bok! 

Boka har fått flott omtale i media, og vi har fått mange henvendelser fra fornøyde pilegrimer langs vestlandet. 

 

Her ser du litt av omtalene: 

 

(Hentet fra Ark.no)

Kystpilegrimsleia er en St. Olavsveg fra Egersund til Trondheim med 26 nøkkelsteder som formidler historie og legender om helgener og konger, folk og land, makt og ære, natur og kulturminner og mye mer. Ei lita bok, men en stor og innholdsrik reise. Med egen båt kan sjøen bære deg fra nøkkelsted til nøkkelsted. Uten egen båt kan du dra av sted med offentlig transport, slik boka legger opp til. Du kan ta hele leia, eller deler av den. Målet er Nidarosdomen, men det er mange delmål underveis. Det å reise på denne måten er verdifullt i seg selv. Var Håkon den gode på Obrestad? Har Olav Haraldsson vært på Avaldsnes? Hvor gikk Olav Tryggvason i land da han kom seilende for å bli konge i Norge? Hva er Den norske hesten? Hvor danser heksene jonsoknatt? Hvor er kirka i Norge født? Hva er Norges dåpsattest? Kystpilegrimsleia gir svar.

 

(Hentet fra pilegrimsleden.no) 

Reisehåndboken "Kystpilegrimsleia fra Egersund til Trondheim. En guide til nøkkelstedene." Kom og bli inspirert til å bruke en eller flere dager langs den vakre Kystpilegrimsleia!

 

Forfatter

Boken er skrevet av Margun Pettersen - "Kystpilegrimleias mor". Margun har vært en av de viktigste og utholdende pådriverne gjennom flere tiår for at Kystpilegrimsleia skulle bli en St. Olavs veg og en europeisk kulturveg til helligmålet Nidarosdomen. Hun er en ivrig pilegrim langs mange leder i Norge og i andre land. Boken er skrevet på bestilling av Nasjonalt pilegrimssenter i Trondheim, og det var naturlig å spørre Margun om å gjennomføre dette arbeidet.

 

Hentet fra Kirken.no

Torsdag 18. juni kl. 10.30 ved paviljongen i Byparken i Stavanger markeres utgivelsen av reisehåndboken "Kystpilegrimsleia fra Egersund til Trondheim. En guide til nøkkelstedene."

Boka er full av reiseråd og informasjon, men lettlest og enkel å ha med i sekken.

Boken er skrevet av Margun Pettersen og gitt ut på Mosaikk Forlag, med design av Eirik Moe. Den er skrevet på bestilling av Nasjonalt pilegrimssenter i Trondheim.

 

Pilegrimsleia fra Egersund til Trondheim er en offisielt godkjent St. Olavsled og en Europeisk kulturvei. Denne svært gamle fartsåren til Nidarosdomen får stadig mer oppmerksomhet og bedre merking, og nå kommer det også en guidebok for reisende langs denne leden.

Og hva passer vel bedre i år enn en opplevelsesrik og annerledes tur langs Norges kyst, vandrende, i båt og med offentlig transport?

 

Boka gis ut av Utstein Pilegrimsgard og kan bestilles hos oss på e-post til 

utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no

 

Pris kr 249,-  NÅ KR 199,-

Bokhandlerrabatt 40%  (50% ved bestilling av 10 bøker eller mer)

 

 

Frakt kommer i tillegg. 

 

Tilbake


Del denne artikkelen på e-post