23. januar: UTGÅR: Pilegrimsforum. Inspirasjonssamling for engasjerte i pilegrimsarbeiet


Desverre må dette arrangekentet utgå på grunn av retningslinjene fra Regeringen. 

 

Gjennom de årene pilegrimsmotivet har vokst fram igjen i vår tid har det også vokst fram en bred forståelse av at dette feltet favner langt videre enn det tradisjonelle kirke- og menighetsarbeid. Kulturfeltet, skoler, historielag, næringsliv, idelle organisasjoner og ikke minst turlag og turistforeninger har sammen med kirken på ulikt vis omfavnet pilegrimsmotivet. Derfor setter vi fokus på samarbeid langs pilegrimsveien. Hva kan ulike aktører lære av hverandre? Hva kan vi skape sammen?
 

Se plakaten for arrangementet ved å klikke her.

 

 

 

Sted: Utstein kloster kirke

Tid: Lørdag 23. januar 2021 kl. 10.00 – 16.00

Lunsj serveres i refektoriet av Utstein kloster hotell kl. 12.00. 

 

Vi får bidrag fra biskop Anne Lise Ådnøy, Preben Falch / Dag Terje Klarp Solvang i Turistforening, Øystein Dahle i Jæren Friluftsråd, pilegrimsrådgiver Margun Pettersen i Stavanger bispedømme, Tove Galta fra Stavanger museum og flere.

 

Aktuelle tema:

Det norske friluftsliv og de eksistensielle lengsler. Turistforeningens turkonsept. Fra friluftsliv til mer kultur, miljø og bærekraft? Utfordringer og muligheter med en drift som baserer seg på frivillige. Pilegrimsmotivet som historisk ressurs og vitaliserende element i fornyelse av folkekirken. Hvordan kan vi alminneliggjøre pilegrimsmotivet?


Praktiske løsninger og innrettinger, fra Magnus Lagabøters lov til dagens allemannsrett og kommunale reguleringer. Erfaringer fra samarbeid ved utvikling av Kystpilegrimsleia og pilegrimsvandring over Jæren. Aktører og roller innen pilegrimsfeltet i Norge. Samtale og diskusjon. 

 

Pris:
Samlingen koster kr 300,- (inkludert lunsj).
Gratis for medlemmer av pilegrimsutvalg i Stavanger bispedømme.
 

Påmelding på våre nettsider. 

 

I forlengelsen av årets Pilegrimsforum blir det gudstjeneste med pilegrimsfokus i St-Petri kirke i Stavanger søndag 24. januar kl. 11.00. Velkommen! 

Tilbake
Del denne artikkelen på e-post